Nieuws!

5 mei 2014

Mariska, Welkom bij de buurtcamping!

Via mijn onderzoeksstage in Kenia kwam ik in contact met Placemakers. Blijkbaar moest ik eerst 6680...17 maart 2014

Doven kunnen ook wat - Artikel OneWorld

Rolmodellen – Niet naar school gaan omdat je doof bent; in veel ontwikkelingslanden is dat de...22 december 2013

Kinderfilms in de Nederlandse gebarentaal uitgebracht op dvd

Stichting ECAP heeft weer zes fantastische Nederlandse kinderfilms voorzien van de Nederlandse...Welkom op de website van Signs of CultureKatusha en Mariska

 

Wat een kleine wereld is het soms toch! Ik zal me even voorstellen, mijn naam is Mariska van Zanten en ik woon in Utrecht. Via mijn onderzoeksstage in Kenia kwam ik in contact met Placemakers. Blijkbaar moest ik eerst 6680 km reizen om vervolgens bij mij ‘om de hoek’ aan de slag te gaan bij Placemakers voor de Buurtcamping in Amsterdam.

 

Lees verder..


 

Van januari 2014 t/m maart 2014 was Mariska van Zanten in Kenia. Voor haar master studie antropologie heeft zij onderzoek onder families met dove kinderen en jongeren van 18-30 jr gedaan. Het onderzoek richtte zich op welke ideeën ouders en deze jongeren hebben over doofheid, hoe ze de toekomst voor zich zien en welke aspecten belangrijk zijn in de beslissing om dove kinderen wel of niet naar school te sturen. Er wordt ook gekeken naar de impact van een speciaal, door Kentalis Interational ism Keniaanse organisaties gemaakte documentaire, die voor ouders is bedoeld. De thesis zal 30 juni 2014 worden ingeleverd!

 

Trailer van de film: https://www.youtube.com/watch?v=KXRYnkQBHsU


Je bent doof, je woont in Afrika en krijgt niet dezelfde kansen als horende mensen.


SiRAprojects heeft als doel om Afrikaanse Doven en hun gebarentalen te ondersteunen. We trachten dit te verwezenlijken door het opzetten en uitvoeren van lokale projecten in samenwerking met lokale Afrikaanse partners, het organiseren van evenementen, zoals DAS 2009, en het opbouwen van een netwerk om zo kennis en projecten te kunnen uitwisselen.


Op deze website vindt u meer informatie over SiRAprojects en houden we u op de hoogte van onze activiteiten:

www.siraprojects.org