Nieuws!

17 March 2014

Doven kunnen ook wat - Artikel OneWorld

Rolmodellen – Niet naar school gaan omdat je doof bent; in veel ontwikkelingslanden is dat de...22 December 2013

Kinderfilms in de Nederlandse gebarentaal uitgebracht op dvd

Stichting ECAP heeft weer zes fantastische Nederlandse kinderfilms voorzien van de Nederlandse...2 September 2013

Landelijke studiedag voor leraren van Levende Talen

Datum: vrijdag 1 november 2013. De Landelijke Studiedag biedt een keuze uit 45 workshops, diverse... 

Van januari 2014 t/m maart 2014 is Mariska van Zanten in Kenia. Voor haar master studie antropologie doet zij onderzoek onder families met dove kinderen en jongeren van 15-25 jr. Het onderzoek richt zich op welke ideeën ouders en deze jongeren hebben over doofheid, hoe ze de toekomst voor zich zien en welke aspecten belangrijk zijn in de beslissing om dove kinderen wel of niet naar school te sturen. Tijdens dit onderzoek wordt er ook gekeken naar de impact van een speciaal gemaakte documentaire, ontwikkeld door Kentalis Interational in samenwerking met lokale Keniaanse partijen.

 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=KXRYnkQBHsU 

Rolmodellen – 

Niet naar school gaan omdat je doof bent; in veel ontwikkelingslanden is dat de praktijk. Kika Meereboer van Kentalis International maakte een film over dove Kenianen die een rolmodel kunnen zijn voor andere doven. Ze wil Kenianen laten zien dat doven net zo veel kunnen bereiken als horenden.

 

Slechts vijf procent van de dove kinderen in Kenia gaat naar school. Dat komt vooral door de manier waarop er over doven wordt gedacht: ze zouden niet kunnen leren. Kika Meereboer - zelf doof - maakte daarom een korte film over dove Kenianen die succesvol in het leven staan. Tijdens de première in Den Haag vorige week vertelde Meereboer meer over de film... lees verder

 

http://www.oneworld.nl/dove-keniaanse-rolmodellen-vergroten-bewustzijn


Je bent doof, je woont in Afrika en krijgt niet dezelfde kansen als horende mensen.


SiRAprojects heeft als doel om Afrikaanse Doven en hun gebarentalen te ondersteunen. We trachten dit te verwezenlijken door het opzetten en uitvoeren van lokale projecten in samenwerking met lokale Afrikaanse partners, het organiseren van evenementen, zoals DAS 2009, en het opbouwen van een netwerk om zo kennis en projecten te kunnen uitwisselen.


Op deze website vindt u meer informatie over SiRAprojects en houden we u op de hoogte van onze activiteiten:

www.siraprojects.org